Resepi ini dikongsikan oleh Norhidayu Abdul Majid di laman Facebook. Kuih bulan ini sejenis kuih yang manis mengandungi pelbagai inti seperti kacang merah ataupun telur asin.
Menurut hikayat Cina.
. Apa saja yang termasuk tahap finishing dalam membuat kerajinan dengan inspirasi objek budaya tampines. Kuih bulan adalah sejenis kuih Cina yang sering dimakan sewaktu perayaan pertengahan musim luruh. ½ cawan tepung pulut hitam.
10 Kuih Koci Imej via Facebook. Kini di Malaysia terdapat pelbagai versi dan bentuk malah ada juga yang Halal untuk dimakan oleh orang Melayu disini. Kuih koci merupakan kuih yang dibuat menggunakan tepung pulut dan berintikan kelapa dan gula melaka di dalamnya.
Proses menyediakannya juga mudah. 1 ½ cawan tepung pulut. 1 sudu besar tepung gandum.
Kuih koci merupakan sejenis kuih tradisional yang popular di Malaysia Indonesia dan SingapuraKuih ini diperbuat dari tepung pulut dan mempunyai inti kelapa manis bercampur gula nisan Gula Melaka di dalamnyaDi Malaysia ia popular terutama di kawasan Pantai Timur iaitu di Kelantan dan TerengganuIa kemudiannya disalut dengan santan sebelum dibalut dengan daun.
Lepat Labu Snacks Dishes Malaysian Dessert Quiche Recipes
Pulut Pagi Kacang Merah Kacang Merah Makanan Resep Makanan
Resepi Popia Goreng Bersira Pedas
Zulfaza Love Cooking Kuih Peria Memasak Makanan Resep Makanan
Pie Tie Mas Cotek Makanan Dan Minuman Makanan Cemilan
Pin By Zauyah Sudin On Malaysian Delicacies Asian Snacks Home Cooking Delicacy
Angkoo Pandan Makanan Dan Minuman Makanan Resep
Resepi Kuih Koci Dapur Malaysia Resep Aneka Kue Kue
Resepi Kuih Pulut Merah Inti Kacang Kuih Cina Kuih Angku Youtube Masakan Malaysia Resep
Zulfaza Loves Cooking Kuih Peria Stuffed Peppers Cooking Food
Zulfaza Loves Cooking Kuih Lompang Pandan Desserts Food Cooking